διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

25 Ιουν 2013

Tα 12 εκατομμύρια που "απολαμβάνουν" $46,2 τρισ.

Αυξήθηκαν σχεδόν κατά 10% πέρυσι οι άνθρωποι με καθαρό πλούτο που ξεπερνά το 1 εκατ. δολάρια σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε το περιοδικό Economist. Σε μια χρονιά που κρίση φούντωσε και η ανεργία πολλαπλασιάστηκε οι ανισότητες "αυγατίζουν".
Ειδικότερα, πέρυσι, 12 εκατ. άνθρωποι είχαν κεφάλαια ή στοιχεία ενεργητικού που μετατρέπονται άμεσα σε ρευστό (investible assets) άνω του 1 εκατ. δολαρίων, με τα συνολικά τους κεφάλαια να αυξάνονται κατά 10% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, στα 46,2 τρισ. δολάρια. Μετά από μείωση των πλουσίων στα δυο από τα τελευταία πέντε χρόνια, η πορεία αντιστράφηκε και πέρυσι ένα εκατομμύριο άνθρωποι ξεπέρασαν το ορόσημο του 1 εκατ.

Όπως αναμενόταν, ο μεγαλύτερος αριθμός πλουσίων συναντάται στις ΗΠΑ, όπου 3,4 εκατ. άνθρωποι έχουν περιουσία άνω του 1 εκατ. Στη δεύτερη θέση η Ιαπωνία, όπου κατοικούν 1,9 εκατ. πλούσιοι, και στην τρίτη θέση η Γερμανία με περισσότερους από ένα εκατομμύριο... εκατομμυριούχους.
Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Κίνα, με περίπου 600.000 πλουσίους έχει πλέον ξεπεράσει "παραδοσιακές δυνάμεις" όπως οι Βρετανία, Γαλλία, Καναδάς και Ελβετία. Να σημειωθεί πάντως ότι η τελευταία παρά το μικρό πληθυσμό της, πλησιάζει... αισίως τους 300.000 εκατομμυριούχους.
Με τον ταχύτερο ρυθμό – αλλά από χαμηλή βάση – αυξήθηκαν οι εκατομμυριούχοι στην Αυστραλία (15,1% αύξηση) ενώ «ανερχόμενες δυνάμεις» μπορούν να θεωρηθούν ακόμη η Κίνα (όπου οι εκατομμυριούχοι αυξήθηκαν κατά 14,3%).
Συνδυαστικά, στις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και τη Γερμανία κατοικούν περισσότεροι από τους μισούς εκατομμυριούχους του πλανήτη.


http://www.euro2day.gr/news/world/article/1110102/sta-12-ekatommyria-oi-ekatommyrioyhoi.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου