διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

10 Απρ 2014

Wall Street Journal: «Αντίο Grexit»

Για μια αδιανόητα επιτυχημένη ελληνική επιστροφή στις αγορές κάνει λόγο η Wall Street Journal σε σχετικό δημοσίευμα υπό τον τίτλο «Αντίο Grexit».
Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με τον αρθρογράφο αποτελεί μια ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης των αγορών προς τη χώρα αλλά και προς την ευρωζώνη γενικότερα, ενώ ταυτόχρονα πρόκειται και για μια μομφή κατά όλων αυτών των οικονομολόγων και των σχολιαστών οι οποίοι προέβλεπαν ότι η χώρα θα υποχρεούνταν να εγκαταλείψει την ευρωζώνη αλλιώς θα ερχόταν αντιμέτωπη με κοινωνική και πολιτική κατάρρευση.


Η Ελλάδα κατάφερε να αντλήσει 3 δισ. ευρώ με την έκδοση ομολόγου 5ετούς διάρκειας και με επιτόκιο κάτω του 5%, έχοντας λάβει προσφορές ύψους 20 δισ. ευρώ, τονίζει ο Simon Nixon και συνεχίζει «η ταχύτητα με την οποία πραγματοποιήθηκε η στροφή προς την Ελλάδα ήταν εκπληκτική. Όταν έγραψα μια αισιόδοξη εκτίμηση για τις προοπτικές της Ελλάδας περίπου προ δυο εβδομάδων και ύστερα από την τελευταία αξιολόγηση της τρόικα, αρκετοί ήταν εκείνοι που με χαρακτήρισαν υπεραισιόδοξο. Απ’ ό,τι φαίνεται μάλλον δεν ήμουν αρκετά αισιόδοξος. Η σημερινή έκδοση ομολόγου αντικατοπτρίζει ένα δεκαπενθήμερο θετικών εξελίξεων για τη χώρα οι οποίες περιλαμβάνουν τις επιτυχημένες αυξήσεις κεφαλαίου δυο συστημικών τραπεζών καθώς και την ψήφιση ενός πολυνομοσχεδίου το οποίο και σημάνει την απελευθέρωση ενός αριθμού κρίσιμων τομέων».
 http://www.protothema.gr/economy/article/369377/wall-street-journal-adio-grexit/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου