διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

5 Μαρ 2015

Το νέο προϊόν που εξάγει η Κίνα: Εκατομμυριούχοι

Περισσότεροι από 76.000 Κινέζοι εκατομμυριούχοι μετανάστευσαν ή απέκτησαν ιθαγένεια άλλης χώρας τη δεκαετία έως το 2013, εν μέσω της παγκόσμιας επέκτασης των επιχειρήσεων της χώρας.
Η Αυστραλία ήταν ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς των εκατομμυριούχων, όπως κατέγραψε η εταιρεία παροχής συμβουλευτικών και μεσιτικών υπηρεσιών για ακίνητα Knight Frank, επικαλούμενη στοιχεία του δικηγορικού γραφείου Fragomen LLP. Οι Κινέζοι ήταν υπεύθυνοι για ποσοστό άνω του 90% των αιτήσεων για επενδυτική βίζα τη διετία έως τα τέλη Ιανουαρίου, που αντιστοιχεί σε 1.384 άτομα.
Είναι επίσης αυτοί που έκαναν τις περισσότερες αιτήσεις για χρυσή βίζα σε Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ.

«Σε τελική ανάλυση, υπάρχει μια επιθυμία από πλούσιους Κινέζους να μετεγκατασταθούν», λέει ο Liam Bailey, επικεφαλής έρευνας στην Knight Frank. Κάποιοι εργάζονται για μια επιχείρηση «που προσπαθεί να γίνει παγκόσμιος παίκτης, για αυτό και χρειάζονται ένα ‘αποτύπωμα’ στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες και η μετακίνηση του προσωπικού θεωρείται ατού», εξηγεί.

Περισσότεροι από 300 Κινέζοι επενδυτές έκαναν αίτηση για τη βίζα Tier 1 στο Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία απαιτεί μια επένδυση 2 εκατομμυρίων λιρών σε βρετανικά περιουσιακά στοιχεία, κατά τους πρώτους εννέα μήνες του περασμένου έτους, σύμφωνα με την έκθεση του γραφείου. Σε σύνολο 730 αιτήσεων, περισσότερες από 160 προέρχονταν από τη Ρωσία.

Η Ινδία έρχεται δεύτερη μετά την Κίνα στις εξαγωγές εκατομμυριούχων, με 43.400 να μεταναστεύουν στο εξωτερικό ή να παίρνουν νέα ιθαγένεια κατά τη διάρκεια της δεκαετίας, σύμφωνα με την έκθεση. Η Ρωσία ήταν πέμπτη με 14.000.

Περισσότεροι από 114.000 εκατομμυριούχοι του κόσμου μετακόμισαν στο Ηνωμένο Βασίλειο στο ίδιο διάστημα, καθιστώντας το τον πιο δημοφιλή προορισμός. Η Σιγκαπούρη κατέλαβε τη δεύτερη θέση με 45.000 αφίξεις και οι ΗΠΑ την τρίτη με 42.400.

Η αυξημένη τραπεζική διαφάνεια της Ελβετίας την κατέστησε λιγότερο ελκυστική για τους «κινούμενους πλούσιους» και μερικοί εκατομμυριούχοι που είχαν μετακινηθεί εκεί μετεγκαθίστανται τώρα στη Σιγκαπούρη, το Ηνωμένο Βασίλειο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ανέφερε η έκθεση.

«Υπάρχει ένας μικρός αλλά αυξανόμενος αριθμός δυνάμει αγοραστών οι οποίοι θα δυσκολεύονται ολοένα και περισσότερο να αποκτήσουν πρόσβαση σε ξένες αγορές ακινήτων» λόγω των νέων κανονισμών και των αυξημένων φορολογικών δεδομένων που μοιράζονται οι κυβερνήσεις, ανέφερε η έκθεση.
 Του Neil Callanan
 http://www.capital.gr/businessweek/articles.asp?id=2246662

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου