διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

23 Μαρ 2011

Επαναστατική κίνηση απεμπλοκής της Ντόρας από τις ΗΠΑ

«Το πρώτο τηλεγράφημα που φεύγει από το κτίριο της οδού Βασιλίσσης Σοφίας μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης τον Φεβρουάριο του 2006 δεν είναι εκείνο με την περιγραφή του νέου υπουργικού συμβουλίου, αλλά αυτό που τιτλοφορείται «η νέα υπουργός Εξωτερικών, μια παλιά φίλη των ΗΠΑ». Το ενθουσιώδες τηλεγράφημα που θεωρεί «φυσική και αναμενόμενη» μεν την αλλαγή σκήπτρων στο ΥΠΕΞ από τον πρέσβη Μολυβιάτη «στην πιο δημοφιλή δήμαρχο της Αθήνας από την εποχή του Περικλή», αλλά όχι μια εύκολη απόφαση για τον Καραμανλή δε, περιγράφει την σημερινή πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας ως πολιτικό «με μετριοπαθείς θέσεις στα εξωτερικά θέματα και ιδιαίτερα δυναμικό λόγο στα θέματα τρομοκρατίας, λόγω της οικογενειακής της εμπειρίας με την απώλεια του πρώτου συζύγου της Παύλου Μπακογιάννη». Ο πρέσβης που δεν ξεχνά να σημειώσει ότι η κ. Μπακογιάννη είναι θιασώτης της επαναπροσέγγισης ΕλλάδαςΤουρκίας, της ευρωπαϊκής προοπτικής της γείτονος, αλλά και ότι έχει υποστηρίξει ανοιχτά ήδη από το 2004 το σχέδιο Ανάν στην Κύπρο. Υπογραμμίζει ότι η τότε υπουργός Εξωτερικών είναι «η επικρατέστερη διάδοχος και αντίπαλος του Καραμανλή στην ηγεσία της Ν.Δκαι ότι προέρχεται από μία από τις πιο σημαντικές πολιτικές οικογένειες της χώρας. Οι κολακευτικοί τόνοι, με τους οποίους περιγράφεται η κ. Μπακογιάννη και το «προσωπικό στυλ» της πολιτικού που είναι «ψηλή, έχει φωτογένεια και είναι καλά ενημερωμένη σε θέματα εξωτερικής πολιτικής» δεν εκπλήσσουν. Πολλοί, όπως συνεχίζει ο πρέσβης, την κατηγορούν σαν «αμερικανική επιλογή». Αν την ενοχλεί; Στην πρώτη της συνάντηση με τον Τσαρλ Ρις στη Βασιλίσσης Σοφίας, η Μπακογιάννη ρωτάει τον Αμερικανό διπλωμάτη «είδατε τη φωτογραφία στα σημερινά πρωτοσέλιδα που με δείχνει να βγαίνω μέσα από μια αμερικανική σημαία; Ε, δεν με ενοχλεί».
Ανήκουμε στη Δύση ή στη ΔΗΣΥ ;
Τότε δεν την ενοχλούσε. Τώρα την ενοχλεί. Που το παράξενο δηλαδή. Τότε πήγαινε για αρχηγός της ΝΔ, «ανήκομεν εις τη Δύσιν» και τα σχετικά. Τώρα που φλερτάρει με το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται λίγο αντιαμερικανισμό στα χαρτιά. Ήταν και λίγο ανορθόγραφη και κατάλαβε ανήκομεν εις τη ΔΗ. ΣΥ.
Ως γνήσια απόγονος του πολιτικού βενιζελισμού, όταν έρθει στα πράγματα θα επαναφέρει τη χώρα στη σφαίρα επιρροής της Αγγλίας. Πληροφορίες αναφέρουν επίσης, ότι και με το Παλάτι οι σχέσεις της είναι οριακές. Ειδικά με τον πρωτότοκο γιο του τέως βασιλέα.
Και στο κάτω- κάτω «βγαίνει από τη σημαία», δεν μπαίνει. Πρόκειται για επαναστατική κίνηση απεμπλοκής από τις ΗΠΑ. Ο πρέσβης γνωρίζοντας τις βαθιά ριζωμένες κομμουνιστικές τάσεις της την καλοπιάνει με λόγια κολακευτικά.
Αλλά το πάρακανε: αυτό με την πιο δημοφιλή δήμαρχο από τα χρόνια του Περικλή, εξόργισε τον Αβραμόπουλο, ο οποίος έβαλε στόχο να την αναδείξει μέχρι το Νο2 στο κόμμα. Τότε επίσης, ο Κακλαμάνης θεώρησε μάταιη την προσπάθεια του στη δημαρχία, προετοιμάζοντας το έδαφος για τον Καμίνη. Σου λέει κι ο Μπουτάρης, σιγά τη φίρμα τον Περικλή, άσε να βάλω για δήμαρχος. Την περικεφαλαία άμα χρειαστεί θα τη φορέσει ο Πανίκας.
Αλλά ας μην ξεφεύγουμε από το θέμα:  η συγκλονιστικότερη αποκάλυψη του Wikileaks είναι ότι η Ντόρα είναι ψηλή και έχει φωτογένεια. Μέχρι και οι ξένοι προσκύνησαν τα κάλλη της αλλά εμείς πάλι κόντρα της πάμε. Άκου 2% η ΔΗ.ΣΥ. Αν φθάσει στο 1% θα σκίζει αμερικάνικες σημαίες στο Σύνταγμα ή θα διαδηλώνει στη Σούδα ενάντια στην επέμβαση στη Λιβύη;
Εκτός κι αν ο στόχος της είναι να πείσει τον Κουβέλη για τον αντιαμερικανισμό της, προκειμένου να κάνουν από κοινού κοινοβουλευτική ομάδα…
Μ.Ο.
http://www.antinews.gr/2011/03/23/92762/#more-92762

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου