διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

13 Απρ 2011

Βαρδινογιάννης για Παναθηναϊκό: Χρεοκοπήσαμε

Τους λόγους για τους οποίους θα ενεργεί ως κάτοχος του 30% εξήγησε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης κατά τη διάρκεια του Διοικητικού Συμβουλίου του Παναθηναϊκού που έγινε την Τρίτη.
Ο Τζίγκερ τόνισε ότι οι «πράσινοι» έχουν χρεοκοπήσει και πλέον πρέπει να βρεθεί τρόπος να βγει ο σύλλογος από αυτήν την κατάσταση. Μονόδρομος οι πωλήσεις παικτών, από τη στιγμή που δεν υπάρχει αντιπρόταση. Ποιοι μπαίνουν στην ΑΜΚ ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ που αποφασίστηκε για τις 6 Μαΐου.
Ειδικότερα, θέλοντας να εξηγήσει την απόφασή του να λειτουργεί ως κάτοχος του 30%, ανέφερε: «Σας έχω πει ότι λειτουργώ ως 30%.
Κουράστηκα πλέον, τριάντα χρόνια είμαστε κοντά στην ομάδα. Δεν αλλάζει αυτό, ξεχάστε το 54,7%. Και θα σας εξηγήσω γιατί λεω ότι θα βάλω το 30% όσων χρημάτων μαζευτούν. Και τον Σεπτέμβριο έβαλα το 30%, αλλά επειδή δεν μπήκαν όλα τα λεφτά, έβαλα τελικά στην αύξηση το 55%, δηλαδή από τα 9 εκατ. ευρώ που μπήκαν έβαλα τα 5 εκατ. Επειδή ακούω και τώρα ότι δεν θα μαζευτούν τα χρήματα, γι' αυτό και λεω ότι θα βάλω το 30%. Κύριοι, χρεοκοπήσαμε και πρέπει να βρούμε τον σωστό δρόμο για να βγούμε από αυτό. Οι πωλήσεις είναι μονόδρομος από τη στιγμή που δεν μπαίνουν λεφτά. Δεν θα αναλάβω τα έξοδα εγώ για χρέη που δημιούργησε άλλος μέτοχος. Δεν υπάρχει ποδοσφαιρικό ΔΝΤ για να πάμε εκεί και να δώσει λύση. Δεν έχω καμία υποχρέωση, ούτε ηθική ούτε νομική. Όταν εγώ έφερνα αντίρρηση, μου γινόταν πόλεμος. Υπήρχε διοικητική και επικοινωνιακή χούντα. Καλό να κάνουμε κριτική, αλλά να βρούμε λύση βιώσιμη».

Παρεμβαίνοντας ο Θανάσης Γιαννακόπουλος υποστήριξε: «Πριν αρχίσουμε να μιλάμε για πωλήσεις και ποσά που θα μπουν, Γιάννη, θέλω να σου κάνω μία πρόταση με το χέρι στην καρδιά. Βοήθα και εσύ να βγει ένας μπροστά και να αποφασίζει. Η πολυμετοχικότητα τελείωσε».

Η απάντηση του Τζίγκερ ήταν: «Θανάση, έχουμε χρεοκοπήσει», ενώ στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και τα λεγόμενα του Αδαμάντιου Πολέμη: «Και μένα μου φέρνουν τσεκ να υπογράψω, αλλά δεν το κάνω διότι είμαστε σε πτώχευση».

Σχολιάζοντας μάλιστα την πρόταση της Μαίρης Λομβάρδου στο προηγούμενο ΔΣ για μετοχές στον κόσμο του Παναθηναϊκού, ο Τζίγκερ υπογράμμισε: «Πρέπει να βρούμε λύση βιώσιμη κι επειδή ακούω για λαϊκή βάση, δεν μπορεί να γίνει αυτό. Όσα λεφτά και να βάλει ο κόσμος δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί το έλλειμμα. Και μέσα στην κρίση είναι δυνατόν να δώσει τη λύση ο κόσμος;».
Ο Τζίγκερ εξαπέλυσε νέα επίθεση και προς τον Ανδρέα Βγενόπουλο, κατονομάζοντας τον εκ νέου ως τον κύριο υπαίτιο για τα οικονομικά προβλήματα του Παναθηναϊκού.
http://www.skai.gr/news/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου