διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

19 Μαΐ 2011

“Ήρθε η ώρα να κλείσουμε το ΔΝΤ, και να ζητήσουμε πίσω το χρυσάφι μας”

Οι πολιτικοί σύμμαχοι Strauss-Kahn φωνάζουν: Σκευωρία. Ο «μάγκας» όμως έχει  παρελθόν. Από καιρό τον αποκαλούν «ο μεγάλος αποπλανητής». Έχει κατηγορηθεί για τη σεξουαλική παρενόχληση μιας συναδέλφου του στο ΔΝΤ, ενώ μια νεαρή Γαλλίδα συγγραφέας αποκαλεί τη συμπεριφορά του ως «συμπεριφορά χιμπατζή», όταν προσπάθησε να τη βιάσει το 2002. Πρόκειται για τη 31χρονη σήμερα  Tristan Banon, που είναι η βαφτισιμιά της δεύτερης συζύγου του. Το 2002 ακολούθησε τις συμβουλές δικηγόρου και δεν του έκανε μήνυση. Όπως όμως αναφέρει η εφημερίδα Guardian, θα κάνει τη μήνυση τώρα.

Η New York Times γράφει: «Καθώς εξελίσσεται η υπόθεση του Strauss-Kahn, έρχονται στο φως όλο και περισσότερες αναφορές για τη θηρευτική συμπεριφορά του απέναντι στις γυναίκες, και τη σεξουαλική του μανία για φοιτήτριες, δημοσιογράφους και υφιστάμενές του».
Τι δουλειά λοιπόν έχει αυτός ο σάτυρος να ηγείται του ΔΝΤ; Πως μπορεί η αμερικανική κυβέρνηση να ενέκρινε τη τοποθέτηση σε αυτή τη θέση, ενός ανθρώπου με μια τέτοια άσχημη φήμη; Παρόμοιες συμπεριφορές, όπως αυτή του Strauss-Kahn πρέπει να στηλιτεύονται και όχι να επιδοκιμάζονται. Έχει λοιπόν πέσει τόσο χαμηλά η Αμερική;
Και όπως συμβαίνει πολύ συχνά, ο γερουσιαστής Ron Paul τα λέει έξω απ τα δόντια: «Αυτό είναι το είδος των ανθρώπων που διοικούν το ΔΝΤ, και εμείς θέλουμε να τους δώσουμε τον έλεγχο των χρημάτων μας
Πραγματικά, εδώ τίθενται ζητήματα πέρα από τη διαφθορά του χαρακτήρα που οδηγεί υπερήλικες εμμονικούς γυναικάδες στο έγκλημα, όταν τα θύματά τους προβάλλουν αντίσταση.
Ένα από αυτά τα ζητήματα είναι το γιατί το ΔΝΤ να χρηματοδοτείται από τις ΗΠΑ;
Μαζί με την Παγκόσμια Τράπεζα, το ΔΝΤ γεννήθηκε το 1944 στο Bretton Woods. Με βάση το νομισματικό σύστημα που καθιερώθηκε τότε, το αμερικανικό δολάριο συνδέθηκε με τον χρυσό, ενώ τα νομίσματα όλων των χωρών του ελεύθερου κόσμου συνδέθηκαν με το αμερικανικό δολάριο, σε μια σταθερή ισοτιμία.
Αποφασίστηκε τότε πως όλοι θα συνεισέφεραν κεφάλαια (στο δικό τους νόμισμα) στο ΔΝΤ. Η Αμερική θα έβαζε τα περισσότερα. Ως γενέθλιο δώρο μάλιστα, ο Μπάρμπα Σαμ πρόσφερε στο Ταμείο 103 εκατομμύρια ουγγιές χρυσού.
Όταν τα κράτη μέλη αντιμετώπιζαν προβλήματα στους ισολογισμούς τους και έπρεπε να προχωρήσουν σε υποτίμηση, το ΔΝΤ θα τους έδινε δάνεια. Αυτά θα αποπληρώνονταν όταν τα προβληματικά κράτη αύξαναν τις εξαγωγές  και μείωναν τις εισαγωγές τους εξαιτίας της υποτίμησης.
Το σύστημα λειτούργησε μια χαρά μέχρι το 1971, οπότε, βοηθούντος του πολέμου στο Βιετνάμ, ο  υπόλοιπος κόσμος απέκτησε ξαφνικά τεράστιες ποσότητες πλεονασματικών δολαρίων. Μάλιστα οι Βρετανοί αποφάσισαν να εξαργυρώσουν αρκετά δισεκατομμύρια με αντάλλαγμα αμερικανικό χρυσάφι. Ο πρόεδρος Νίξον το απέκλεισε κατηγορηματικά, αποσυνδέοντας το δολάριο από το χρυσό, και επιτρέποντάς το να κυμαίνεται ελεύθερα (σε αξία) απέναντι στα υπόλοιπα εθνικά νομίσματα. Έτσι, το σύστημα φιξαρισμένων ισοτιμιών του Bretton Woods, έπαψε να υφίσταται. Τότε είναι που θα έπρεπε να πάψει να υφίσταται και το ΔΝΤ.
Συνέχισε όμως να υπάρχει. Και όπως είχε πει κάποτε ο πρόεδρος Ronald Reagan, το πλησιέστερο που θα φτάσουμε ποτέ στην αιώνια ζωή , είναι …τα κυβερνητικά προγράμματα.
Εδώ και 40 χρόνια το ΔΝΤ προχωρά, υποστηριζόμενο και από τα δυο κόμματα, παίζοντας το νέο του ρόλο που είναι η ατελείωτη μεταφορά αμερικανικού και Δυτικού πλούτου με σκοπό την οικονομική  διάσωση αποτυχημένων μη Δυτικών, και αντί-Δυτικών κρατών.
Υπό την ηγεσία του DSK, το ΔΝΤ ανέλαβε έναν ακόμη νέο ρόλο που καταμάγεψε την Ευρώπη. Συνεργάστηκε με την ΕΚΤ έτσι ώστε να δανείσει εκατοντάδες δισεκατομμύρια στην Ελλάδα, στην Ιρλανδία, και στη Πορτογαλία, προκειμένου οι χώρες αυτές να μη χρεοκοπήσουν και δεν μπορούν να πληρώσουν τα οφειλόμενα τους, οδηγώντας σε κατάρρευση τις τράπεζες της Ευρώπης που είναι μπουκωμένες με τα ομόλογά τους.
Μέσω δηλαδή του ΔΝΤ, οι Αμερικανοί φορολογούμενοι σώζουν τα ευρωπαϊκά κράτη, έτσι ώστε να σωθούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες, όπως ακριβώς οι ίδιοι φορολογούμενοι μέσω της Federal Reserve, στα κρυφά έσωσαν τις ευρωπαϊκές τράπεζες τη περίοδο 2009-10.
Για αυτό το λόγο, ο σοσιαλιστής Strauss-Kahn είναι ήρωας στην Ευρώπη. Είναι όμως και ο πράκτορας των Ευρωπαίων στην Αμερική.
Αναλογιστείτε ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν από αυτή τη κομπίνα των οπαδών της παγκοσμιοποίησης.
Οι λαοί της Ελλάδας, της Πορτογαλίας, και της Ιρλανδίας υφίστανται μια σκληρή λιτότητα και μια οικονομική ύφεση για χρόνια, την ώρα που οι τράπεζες της ΕΕ εξασφαλίζουν 100% τα ομόλογα που έχουν στα χέρια τους. Και οι μεσολαβητές όπως ο Strauss-Kahn, διαμένουν σε σουίτες των $3.000 τη βραδιά, ταξιδεύον πρώτη θέση, και εισπράττουν αφορολόγητους μισθούς πολύ υψηλότερους από αυτόν του προέδρου των ΗΠΑ, και όλα αυτά με χρήματα των Αμερικανών φορολογουμένων.
Αυτό που είδαμε να συμβαίνει το περασμένο Σάββατο στο ξενοδοχείο Sofitel, είναι η αλαζονεία που όλα αυτά τα προνόμια προκαλούν στη παγκόσμια ελίτ.
Ήρθε η ώρα να κλείσουμε το ΔΝΤ, και να ζητήσουμε πίσω το χρυσάφι μας.

Του Pat Buchanan
S.A. από το LewRocwell.com
http://www.antinews.gr/2011/05/19/101725/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου