διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

4 Μαΐ 2011

Οι ΗΠΑ μήνυσαν την Deutsche Bank.

Ασφαλώς όταν η αμερικανική δικαιοσύνη βάζει στο στόχαστρο εταιρείες και τις κυνηγάει, τότε κάτι περίεργο συμβαίνει. Πολλά μπορούν να κρύβονται, ίσως και τίποτε.
Όμως, έχοντας το παράδειγμα της Siemens όπου η αμερικανική δικαιοσύνη την ξεμπρόστιασε για τις μίζες που έδινε σ’ όλο τον κόσμο, τότε πρέπει να αρχίσουμε να ψυλλιαζόμαστε ότι κάτι τρέχει και με την  Deutsche Bank AG.
Η είδηση είναι ότι το αμερικανικό δημόσιο υπέβαλε αγωγή κατά της γερμανικής τράπεζας και της θυγατρικής της MortgageIT Inc με την κατηγορία
ότι “επανειλημμένως εψεύσθη, με σκοπό να συμπεριλαμβάνεται σε ένα ομοσπονδιακό πρόγραμμα επιλογής υποθηκών, που ασφαλίζει το αμερικανικό δημόσιο“.

Όπως υποστηρίζουν, επέλεγαν υποθήκες, με τις οποίες τα υφιστάμενα νομικά προγράμματα καταστρατηγούνταν, καθώς “παραβιάζονταν κατάφωρα από τους εναγόμενους, εάν οι δανειολήπτες μπορούσαν, πράγματι, να κάνουν τις καταβολές ποσών, για την άρση των υποθηκών εν καιρώ”.
Με λίγα λόγια, έκανε διάφορα λογιστικά κόλπα και έλεγε ψέματα προκειμένου να δίνει δάνεια στην αμερικανική αγορά, δάνεια που έσκασαν φυσικά.

Αν αυτό είναι μεμονωμένο περιστατικό και σταματήσει εδώ, τότε δεν τρέχει τίποτε. Αν όμως συμβαίνει κάτι άλλο θα πρέπει να το μάθουμε καθώς η γερμανική εταιρεία σχετίζεται άμεσα και με την Ελλάδα και το χρέος της. Και θυμηθείτε ότι το  κυνήγι της Ζήμενς άρχισε από τις ΗΠΑ.
Να θυμίσουμε μόνο ότι πέρυσι το καλοκαίρι η DB ήταν αυτή που εκτόξευσε τα spreads πουλώντας ελληνικά ομόλογα από το χαρτοφυλάκιο 1 δισ. ευρώ.
Επίσης, πολύ πρόσφατα η γερμανική εταιρεία προέβλεψε αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους με “κούρεμα” 50% και επιμήκυνση. Είναι γενικά από τις τράπεζες που παίζουν παιχνίδια με την Ελλάδα και το στοίχημα της χρεοκοπίας της ή όχι.
http://www.antinews.gr/2011/05/04/99215/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου