διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

20 Ιουλ 2011

Το ΠΑΣΟΚ τρώει τα παιδιά του

Καθισμένος στο γραφείο του, κάτω από τις φωτογραφίες του Μαρξ , του Λένιν, και του Τσε, ο Νίκος Φωτόπουλος, πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, της πιο ισχυρής συνδικαλιστικής οργάνωσης στην Ελλάδα, δηλώνει πως είναι έτοιμος για νέες μάχες.
Πίνει απανωτά ενεργειακά ποτά, και εσπρέσο. «Θα συνεχίσουμε τις διαμαρτυρίες μας στους δρόμους…δεν έχουμε κλείσει τους λογαριασμούς μας με τη κυβέρνηση και με τη τρόικα», λέει αναφερόμενος στους τρεις δανειστές της χώρας του: Το ΔΝΤ, την ΕΚΤ, και τη ευρωπαϊκή
κομισιόν.
Τον περασμένο μήνα, εν μέσω ισχυρών κοινωνικών αντιδράσεων, ο Παπανδρέου μόλις και μετά βίας κατάφερε να περάσει ένα νέο πακέτο αυστηρών μέτρων λιτότητας, που συμπεριλαμβάνουν τη πώληση δημόσιας περιουσίας αξίας $71 εκατομμυρίων. Μια κίνηση, που σύμφωνα με την τρόικα είναι απαραίτητη για να ελαφρύνει κάπως ο τεράστιος δημόσιος τομέας της Ελλάδας.
Το αν θα τα καταφέρει όμως ο Παπανδρέου, εξαρτάται από ανθρώπους όπως ο Φωτόπουλος. Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ εκπροσωπεί τους εργαζομένους της δημόσιας επιχείρησης ηλεκτρισμού, η οποία ανήκει στο κράτος, και εν μέρει σε ιδιώτες επενδυτές.
Οι συνδικαλιστές είναι κάθετα αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση κρατικών επιχειρήσεων, και η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ είναι διάσημη για τις σκληρές αντιδράσεις της, όπως οι απεργιακές κινητοποιήσεις που προκαλούν διακοπές στην ηλεκτροδότηση, και που τις περασμένες εβδομάδες κόστισαν στην Ελλάδα από $42 έως $57 εκατομμύρια, σύμφωνα με εκτιμήσεις της ΔΕΗ.
Η ΓΕΝΟΠ αποτελεί ένα πραγματικό αγκάθι για την κυβέρνηση του Παπανδρέου. Εδώ και πολλά χρόνια, αποτελεί δημιούργημα του ΠΑΣΟΚ, που χρησιμοποιούσε τη προσφορά εργασίας για ψηφοθηρικούς λόγους, μια τακτική που σήμερα καλείται η κυβέρνηση να αποκηρύξει.
Για να πετύχουν οι μεταρρυθμίσεις του, ο πρωθυπουργός θα πρέπει να τα βάλει με τον πυρήνα του κόμματός του.
Απομένει να δούμε αν έχει τη δύναμη, αλλά  και το στομάχι, για να το κάνει.
S.A.-N.Y.Times
http://www.antinews.gr/2011/07/20/113631/#more-113631

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου