διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

21 Ιουλ 2011

Συμφωνία Γαλλίας – Γερμανίας για την Ελλάδα

Σε θέση κοινής αποδοχής, μετά από πολύωρη συζήτηση που έληξε σήμερα, λίγες ώρες πριν από το ξημέρωμα, κατέληξαν ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, σχετικά με τη διάσωση της Ελλάδας. Η συμφωνία των δύο ηγετών βρήκε την αποδοχή και του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ, ο οποίος τους συνάντησε εκτάκτως στο Βερολίνο, όπου και πραγματοποιήθηκε η συνάντηση.
Ωστόσο, κανείς εκ των τριών συνομιλητών δεν έδωσε την παραμικρή πληροφορία για το περιεχόμενο της συμφωνίας τους και η πληροφορία
για την κατάληξη της συνομιλίας προήλθε από πηγή της γαλλικής αντιπροσωπείας.
Μόνος αποδέκτης, κατά τη διάρκεια της νύχτας των λεπτομερειών της απόφασης του Γάλλου προέδρου, της Γερμανίδας καγκελαρίου, καθώς και της συναίνεσης του Τρισέ, ήταν ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι.
Αυτή η κοινή θέση, δήλωσε η πηγή της γαλλικής αντιπροσωπείας, θα χρησιμεύσει ως βάση για τη σημερινή Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης, στις Βρυξέλλες. Υπενθυμίζεται, ωστόσο, πως η κρίση χρέους που έχει συγκλονίσει τη ζώνη του ευρώ και, ειδικότερα τόσο το χρέος, όσο και ο τρόπος αποπληρωμής του από την Ελλάδα, έφεραν σε αντιπαράθεση Γαλλία και ΕΚΤ από τη μία πλευρά και Γερμανία από την άλλη, αφορούσε στις ρυθμίσεις για τη συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών στην Ελλάδα, που θα βοηθήσουν σε ένα νέο σχέδιο βοήθειας της χώρας.
Οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν «υποχρέωση» να καταλήξουν σε ένα αποτέλεσμα στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για την εξεύρεση λύσης στην ελληνική κρίση χρέους, και να αποφύγουν μια καταστροφή για την Ευρώπη, δήλωσε ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ από τη Μαδρίτη. «Έχουμε υποχρέωση να έχουμε αποτέλεσμα. (...) Είμαι πεπεισμένος ότι θα καταλήξουμε στην εξεύρεση μιας λύσης εντός της αυριανής ημέρας», δήλωσε χθες ο Ζιπέ, έχοντας δίπλα του την ισπανίδα ομόλογό του Τρινιδάδ Χιμένεθ, κατά την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στη Μαδρίτη. «Οφείλουμε οπωσδήποτε να βρούμε μια λύση για να σταματήσει η διεθνής κερδοσκοπία και να σταθεροποιηθεί η ευρωζώνη (...) Θα ήταν καταστροφή αν κατέρρεε η ευρωζώνη», προσέθεσε ο Ζιπέ.
http://www.euro2day.gr/news/highlights/121/articles/649727/Article.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου