διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

4 Ιουλ 2011

Βενιζέλος: «Ζητώ συγνώμη, χίλιες φορές από τον Σαμαρά»

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος απαντώντας σε σχετική ανακοίνωση του εκπροσώπου της Ν.Δ κ. Γιάννη Μιχελάκη, δήλωσε πως:
«Ο θεσμός της εργασιακής εφεδρείας ήταν μαι πρόταση της Ν.Δ που ενσωματώθηκε στον εφααρμοστικό νόμο του μεσοπροθ’εσμου προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής. Αυτό που ισχύει άρα, είναι αυτό που συζητήθηκε και ψηφίστηκε στη Βουλή στο άρθρο 37 του παραπάνω νόμου, άρθρο που υπερψηφίστηκε από τη Ν.Δ με εξαίρεση την επίμαχη παράγραφο 7 που προβλέπει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.
Η Βουλή συνεπώς γνώριζε τα πάντα και τα κόμματα και οι βουλευτές τοποθετήθηκαν, μετά λόγου γνώσεως και επί των λεπτομερειών. Τις διατυπώσεις του μνημονίου που είναι ένα πολιτικό κείμενο, τις καθιστά νομική ρύθμιση ο νόμος που ψηφίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων.
Φαίνεται όμως ότι υπάρχει και ένα άλλο θέμα: τόσο ο γραμματέας, όσο και ο εκπρόσωπος της ΝΔ απαιτούν να ζητήσω συγνώμη από τον κ. Σαμαρά γιατί «παραποίησα» την ομιλία του στη Βουλή ως προς την στάση του κόμματος του σχετικά με το νέο πρόγραμμα, η διαπραγμάτευση του οποίου βρίσκεται τώαρ σε εξέλιξη. Ήδη, απαντώντας σε προηγούμενη ανακοίνωση του εκπροσώπου της ΝΔ την Παρασκευή, δήλωσα ότι αποδέχομαι ευχαρίστως την θετική ανάγνωση της τοποθέτησης του κ. Σαμαρά, δηλαδή αυτή που αφήνει ανοικτή την δυνατότητα να βοηθήσει στη διαπραγμάτευση του νέου προγράμματος και να το υπερψηφίσει στη Βουλή».
Η ανακοίνωση του κυρίου Βενιζέλου κλείνει ωε εξής:
«Εάν, συνεπώς, γαι αν επιτευχθεί η αναγκαία εθνική συναίνεση και γαι να ενισχυθεί η διαπραγματευτική θέση της χώρας τίθεται ως όρος από τη ΝΔ να ζητήσω συγνώμη από τον κ. Σαμαρά, τότε ζητώ συγνώμη, όχι μόνο μία αλλά χίλιες φορές»
  http://www.prionokordela.gr/rokanidia/zito-signomi-1000-fores-apo-ton-samara/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου