διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

14 Αυγ 2011

Ένας νέος Messi ετοιμάζεται στην Ισπανία

Υπέγραψε συμβόλαιο με έναν από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιρικούς συλλόγους του κόσμου, είναι Αργεντίνος, έχει τα ίδια μαλλιά και το ίδιο όνομα  με το ίνδαλμά του Lionel Messi, και φιλοδοξεί να τον ξεπεράσει.
Αυτό όμως το όνειρο μπορεί να αργήσει κάπως, αφού ο νεαρός ποδοσφαιριστής είναι μόλις 7 χρόνων.
Πρόκειται για έναν πιτσιρικά ταλέντο, με το όνομα Leonel Angel Coira, τον οποίο φρόντισε και δέσμευσε η Ρεάλ Μαδρίτης. Θα ξεκινήσει μάλιστα τις προπονήσεις στην ομάδα νέων, τον επόμενο μήνα.
Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της Ρεάλ, προχώρησαν στη σύναψη πολυετούς συμβολαίου, για να μην προλάβουν άλλοι…

Η περίπτωση του μικρού Coira θυμίζει έντονα την αντίστοιχη του Lionel Messi, που υπέγραψε με την Μπαρτσελόνα όταν ήταν παιδάκι, και που σήμερα θεωρείται ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του πλανήτη, έχοντας ήδη κερδίσει τον τίτλο δυο φορές!
Όπως ανέφερε ο μικρός Leonel στην ισπανική εφημερίδα ABC, ονειρεύεται να συναντήσει το ίνδαλμά του, να παίξει μπάλα στη πρώτη κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος, και να τον καλέσουν στην εθνική ομάδα της χώρας του.
Η υπογραφή  συμβολαίου με πιτσιρικάδες ταλέντα αποτελεί μια συνηθισμένη τακτική των μεγάλων ομάδων, που θέλουν να τους αποκτήσουν όσο το δυνατόν πιο νωρίς, και να αποφύγουν έτσι τα μεγάλα ποσά που απαιτούνται για μεταγραφές, όταν τα ταλέντα αυτά καθιερωθούν. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση, η Ρεάλ δεν χρειάστηκε να βγει καν εκτός Ισπανίας, αφού η οικογένεια του μικρού ζει εδώ και τρία χρόνια στην ισπανική πρωτεύουσα. Ο πατέρας του Leonel είναι προπονητής μιας τοπικής ομάδας νέων, σε παιχνίδι της οποίας οι κυνηγοί ταλέντων της Ρεάλ εντόπισαν το γιό του. Στην συνέχεια τον κάλεσαν για δοκιμές, και αμέσως έσπευσαν να του προσφέρουν συμβόλαιο.
Όπως λένε οι υπεύθυνοι της Ομάδας, οποιοσδήποτε παίκτης, όσο μικρός και αν είναι, μπορεί να υπογράψει συμβόλαιο, αρκεί «να είναι ξεχωριστός». «Ψάχνουμε το κάτι το διαφορετικό, που να κάνει κάποιο παιδί να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα», λένε.
Πάντως, το συμβόλαιο του μικρού Leonel δεν αποτελεί κάποιο νέο ρεκόρ. Το ρεκόρ  κατέχει η ολλανδική Venlose Voetbal Vereniging που ενέταξε στις τάξεις της ένα 18μηνο βρέφος πριν μερικούς μήνες!
Πρόκειται για ένα μωράκι, που εμφανίζεται σε βίντεο του YouTube να κλωτσάει τη μπάλα με μαεστρία. Τον μικρούλη Baerke van der Meij προσέγγισε η ομάδα, και του πρόσφερε συμβολικό συμβόλαιο, αφού και ο παππούς του ήταν κάποτε ποδοσφαιριστής της.
Ο μικρός , λέγεται πως υπέγραψε με νερομπογιές!
S.A.-Associated Press
http://www.antinews.gr/2011/08/14/117779/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου