διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

5 Οκτ 2011

“O Παπανδρέου και η Μέρκελ θα φύγουν μαζί”!

 Η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει, το ίδιο ίσως και η Ιρλανδία, ενώ ο Γ. Παπανδρέου και η Α. Μέρκελ θα αναγκαστούν να φύγουν, καθώς η οικονομική κρίση της ΕΕ θα εξαπλώνεται.
Αυτά ισχυρίζεται  ο συγγραφέας Michael Lewis, το νέο βιβλίο του οποίου με τίτλο “Boomerang: Travels in the New Third World,” διαπραγματεύεται τις παγκόσμιες οικονομικές εξελίξεις, και τα εθνικά χαρακτηριστικά των ιδιοτήτων της.
Πιο πριν, είχε γράψει το bestseller “The Big Short”, με θέμα την κατάρρευση των αμερικανικών ενυπόθηκων δανείων.
Όπως τόνισε σε συνέντευξή του, «Η Ελλάδα χρεοκοπεί. Αναδιαρθρώνει. Όπως και να το πει κανείς, πρόκειται για χρεοκοπία. Το ερώτημα είναι πότε; Δεν πιστεύω πως η Μέρκελ θα επιβιώσει… ούτε ο Παπανδρέου… έχουν αποξενώσει τους λαούς τους», λέει.

Ο Lewis πιστεύει πως οι προσπάθειες των Ευρωπαίων να σώσουν και πάλι την Ελλάδα, ώστε να περιορίσουν την μεταδοτικότητα της κρίσης στην Ιρλανδία, την Πορτογαλία, και την Ιταλία, ακόμη και την Ισπανία, απλά αναβάλλουν το μοιραίο.
Προειδοποιεί πως ούτε ο ίδιος δεν γνωρίζει το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα, αλλά οι προβλέψεις του παρακολουθούνται στενά από τους ειδικούς, αφού θεωρείται ως ένας από τους πλέον έγκυρους Αμερικανούς οικονομικούς δημοσιογράφους. «Κανένας δεν μπορεί να πει τι θα γίνει, αφού το ζήτημα είναι ιδιαίτερα σύνθετο», λέει.
Με τις παγκόσμιες αγορές σε αναστάτωση, μια ελληνική χρεοκοπία θα είναι ιδιαίτερα ταραγμένη, και η χώρα θα αναγκαστεί να βγει από το ευρώ, με τους πιστωτές της να υφίστανται τεράστιες απώλειες, υποστηρίζει.
«Πιστεύω πως το ίδιο θα κάνουν και οι Ιρλανδοί… και ίσως θα ήταν καλύτερο να συμβεί κάτι τέτοιο παρά να συνεχίζεται η αβεβαιότητα».
Όσον αφορά στις διαφορές μεταξύ της Ιρλανδίας και της Ελλάδας, «Οι Ιρλανδοί έχουν μεγαλύτερο ταλέντο στο να δέχονται τα βάσανα. Αν προσπαθήσεις να επιβάλλεις στους Έλληνες αυτά που επιβλήθηκαν στους Ιρλανδούς, θα έχουμε δολοφονίες…», λέει.

Reuters
http://www.reuters.com/article/2011/10/04/books-michaellewis-idUSN1E79310L20111004
S.A.

http://www.antinews.gr/2011/10/05/125756/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου