διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

23 Μαρ 2012

Να τελειώνουμε!

Το νέο οικονομικό πρόγραμμα συμφωνήθηκε και ψηφίστηκε. Η ανταλλαγή ομολόγων έγινε - όπως έγινε… Η νέα δανειακή σύμβαση εγκρίθηκε από τη Βουλή. Συνεπώς, η σύμβαση έργου της κυβέρνησης Παπαδήμου ολοκληρώθηκε.
Το ζητούμενο είναι πλέον τριπλό:
Πρώτον, να πάμε σε εκλογές.
Δεύτερον, να αποκτήσει ο τόπος μια κανονική κυβέρνηση.
Τρίτον, όσο πιο γρήγορα γίνεται.
Ο λόγος είναι αυτονόητος. Καμία χώρα στον κόσμο, κι ακόμη λιγότερο μια χώρα σε βαθιά κρίση, δεν έχει την πολυτέλεια να ανέχεται τόσο σοβαρές πολιτικές εκκρεμότητες.
Καμία χώρα, δηλαδή, δεν μπορεί να πορεύεται έχοντας ανοιχτά και το θέμα των εκλογών και το θέμα της διακυβέρνησης. Ούτε μπορεί να λειτουργεί σε συνθήκες οικονομικής κρίσης και παρατεταμένης πολιτικής αστάθειας.
Κάντε μια βόλτα στα υπουργεία. Ουσιαστικά έχουν κατεβάσει τα μολύβια από τα τέλη του 2011.
Οι μόνες ενέργειες που αναλαμβάνονται είναι όσες αφορούν το PSI. Και οι περισσότεροι υπουργοί ασχολούνται είτε με τα προεκλογικά της ΝΔ είτε με τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ.
Σημαντικά νομοσχέδια δεν προωθούνται στη Βουλή επειδή δεν συμφωνούν όλοι οι κυβερνητικοί εταίροι.
Και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη προκειμένου να προχωρήσει σε μια αυτονόητη όσο και επείγουσα απόπειρα εκκαθάρισης του Κέντρου της Αθήνας επισκέφθηκε τον πρόεδρο της ΝΔ για να πάρει και προσωπικά το «πράσινο φως» _ τι άλλο να κάνει ο άνθρωπος;
Η μόνη βελτίωση αφορά τον χρόνο επιλογής υπουργών.
Εννέα μέρες χρειάστηκε για να βρεθεί υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Ο υπουργός Οικονομικών αντιθέτως εντοπίστηκε στις τέσσερις - ίσως επειδή ο Πρωθυπουργός γνώριζε εδώ κι έναν μήνα ότι θα χρειαστεί συντόμως να αναζητήσει κάποιον διάδοχο του Β. Βενιζέλου…
Λυπάμαι, αλλά αυτή δεν είναι εικόνα κυβέρνησης. Σε μια συγκυρία που η χώρα χρειάζεται κάτι πολύ περισσότερο και πολύ καλύτερο από μια απλή κυβέρνηση.
Καθόμαστε τώρα και συζητούμε με αδιανόητη αμεριμνησία και προφανή χαλαρότητα το ενδεχόμενο να δοθεί νέα παράταση στην εκλογική διαδικασία - πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει ορατός κίνδυνος να φτάσει ο Ιούνιος (όταν θα ξαναέλθει η τρόικα) και να μην ξέρουμε ακόμη ποιος θα μας κυβερνήσει…
Πότε, λοιπόν, θα προλάβει να στηθεί ο νέος κυβερνητικός μηχανισμός που θα αναλάβει να τρέξει τις εκκρεμότητες και τις υποχρεώσεις;
Να τελειώνουμε, λοιπόν. Να ξεμπερδεύουμε. Χωρίς ούτε μια ημέρα καθυστέρησης.
Μόνο έτσι θα αρθούν οι σημερινές πολιτικές αβεβαιότητες, θα ρυθμιστούν όσες νέες προκύψουν από το εκλογικό αποτέλεσμα και θα μπορέσει η χώρα να επανέλθει το ταχύτερο δυνατόν σε ένα φυσιολογικό πλαίσιο λειτουργίας.
Θα είναι αποτελεσματικό; Ουδείς μπορεί να το προεξοφλήσει. Αλλά δεν υπάρχει άλλος τρόπος να το μάθουμε. 
 

Του Ι. Κ. Πρετεντέρη

 http://www.tanea.gr/empisteytika/?aid=4704819

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου