διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

6 Μαρ 2012

Αυτό το «κάτι» του κ. Καμμένου

Δεν είναι να απορεί κανείς με την απήχηση του κ. Πάνου Καμμένου. Χωρίς καν να έχει κοινοποιήσει μια ιδεολογική πλατφόρμα, έναν μπούσουλα για τους ψηφοφόρους του, κατάφερε να παραγκωνίσει τα λιμά της Δεξιάς, διεκδικώντας ένα στρουμπουλό 8%. Δεν είναι να απορεί κανείς επειδή ο κ. Καμμένος εκφράζει ένα πολύ συγκεκριμένο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, το οποίο ανακουφίζεται με τις απόψεις ενός ομοίου στη δημόσια ζωή. Ένα παράδειγμα. Κάθε φορά που η Αθήνα καιγόταν και οι βαθυστόχαστοι παρατηρητές της πόλης προσπαθούσαν να δικαιολογήσουν και να κατανοήσουν το φαινόμενο της βίας, ο νεαρός βουλευτής συντασσόταν με το μέρος όσων έλεγαν «θα πιάσω μια βρεγμένη σανίδα και θα σου πω εγώ τι πά’ να πει αναρχικός».
Δεν είναι τυχαίο ότι πήγε στο Δικαστήριο για να υπερασπιστεί το αστυνομικό που (όπως είπαν οι γιατροί) συνέθλιψε τα αχαμνά ενός από τους 521 νεαρούς που συνελήφθησαν στο Πολυτεχνείο, στην επέτειο του 1995. Ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι το ξύλο έπεσε από ιερή αγανάκτηση. Νισάφι πια με τα παλιόπαιδα.

Ο κ. Πάνος Καμμένος λειτουργεί παρηγορητικά και για ένα άλλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, το οποίο αναγνωρίζει παντού μια συνομωσία. Ο ιδρυτής της παράταξης «Ανεξάρτητοι Έλληνες» είναι ο μόνος πολιτικός που με επίσημο τρόπο αναφέρει ιστορίες που σέρνονται ως φήμες. Με ένα πολύ περιεκτικό f/b status κατηγόρησε τον αδελφό του κ. Γ. Παπανδρέου ότι εργάζεται σε εταιρεία που «καθοδηγούσε τους πελάτες της σε ποντάρισμα για χρεωκοπία της χώρας». Παλαιότερα είχε γράψει ένα βιβλίο σύμφωνα με το οποίο στην οργάνωση «17 Νοέμβρη» συμμετείχαν μέλη του ΠαΣοΚ. Για τους θαυμαστές του έχει μικρότερη σημασία η ανακρίβεια και μεγαλύτερη το επιδεικνυόμενο θάρρος. Σε έναν τόπο όπου οι πολιτικοί επιδίδονται στη συγκάλυψη ανομιών φίλων τε και εχθρών, ο κ. Καμμένος καλλιεργεί το προφίλ του πολίτη που δεν έχει κανένα όριο, που δεν έχει να χάσει τίποτε, που ορθώνει το ανάστημά του, ξεμπροστιάζει, αποκαλύπτει και γενικώς φέρεται ως άντρας με παντελόνια.
Ο κ. Καμμένος κατήγγειλε από το μικρόφωνο της Βουλής τους επενδυτές της χρεωκοπίας. Η κυρία Μιράντα Ξαφά, σύμβουλος επενδύσεων στην IJ Partners , είπε ότι πρόκειται για ανοησίες, διατυπωμένες από έναν ηλίθιο. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ίδιας εταιρείας κ. Θεόδωρος Μαργέλλος διέψευσε και χαρακτήρισε τον κ. Πάνο Καμμένο «κοινό συκοφάντη». Μικρή σημασία έχει για τους υποστηρικτές της νέας παράταξης ποιος έχει δίκιο. Σημασία έχει ότι κάποιος «βγαίνει και τα λέει», ότι ένας βουλευτής ομιλεί τσουβαλάτα. Κι επειδή σέβεται τα παντελόνια του, δεν διστάζει να κάνει προσβλητικά αστειάκια για τον ερωτικό προσανατολισμό ξένων πολιτικών. Ως τυπικός έλλην, δεν μπορεί να ανεχτεί να κάνουν κουμάντο οι «τοιούτοι» και μάλιστα οι δεδηλωμένοι (ακούς εκεί, να παντρεύονται παλικάρια μεταξύ τους…). Ακόμη κι εκεί όμως ο κ. Καμμένος εκφράζει ένα πολύ συγκεκριμένο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, που είναι ομοφοβικό και θεοσεβούμενο. Δεν είναι τυχαίο ότι ανακοινώνοντας το νέο κόμμα, μέσω twitter, ζήτησε τη βοήθεια της Παναγίας.
Ο κ. Πάνος Καμμένος δήλωσε με αφορμή την ίδρυση του νέου κόμματος ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να συνεργαστεί με αριστερούς, με κεντρώους, με δεξιούς. Πρόκειται για εκλογικό φαινόμενο που πριν καλά καλά εκδηλωθεί, κρίθηκε από αναλυτές: «θα ξεφουσκώσει». Καθώς όμως διανύουμε μια περίοδο εντελώς διαφορετική από όσες είχε ζήσει η χώρα δεν θα πρέπει να εκπλαγούμε από το αντίθετο, αν οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» πάρουν τα πάνω τους και αυξήσουν το ποσοστό τους. Ο κ. Πάνος Καμμένος δεν προλαβαίνει να φθαρεί ως την επόμενη εκλογική αναμέτρηση, προλαβαίνει όμως να προωθήσει θέσεις και απόψεις που ακούγονται αποτρόπαιες ή επιπόλαιες, όμως είναι αποδεκτές από τον «μέσο έλληνα».   
Λώρη Κέζα
 http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=447034&h1=true

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου