διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

14 Μαρ 2012

Διώξεις για σχέδιο δολοφονίας του Κ. Καραμανλή

Σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας, στο πλαίσιο του οποίου εντασσόταν και επιχείρηση δολοφονίας του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, επιβεβαιώνει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας, η οποία μετά από πολύμηνη εισαγγελική έρευνα άσκησε ποινική δίωξη κατά αγνώστων.
Το συγκεκριμένο σχέδιο είχε καταγγελθεί μέσα από δημοσιεύματα του Τύπου τον περασμένο Σεπτέμβρη σύμφωνα με τα οποία είχε εκπονηθεί σχέδιο δολοφονίας του τότε πρωθυπουργού προκειμένου να εμποδιστεί η ενεργειακή πολιτική που ακολουθούσε.
Η εισαγγελία κατέληξε μετά από σειρά μαρτυρικών καταθέσεων στην άσκηση ποινικής δίωξης κατά αγνώστων για:
Προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας

(συνομωσία) σε διατάραξη ομαλής λειτουργίας του πολιτεύματος και σε αποστέρηση του πρωθυπουργού από την ενάσκηση της εξουσίας που του παρέχει το Σύνταγμα.

Η εισαγγελική έρευνα διενεργήθηκε από τον εισαγγελέα Νίκο Ορνεράκη και εξετάστηκαν ως μάρτυρες αξιωματικοί της ΕΥΠ, πρώην και νυν διοικητές της ΕΥΠ, αξιωματικοί της ελληνικής αστυνομίας και πρόσωπα από την ασφάλεια του τότε πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των δημοσιευμάτων η αποκάλυψη του σχεδίου ήρθε με έγγραφο των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών που μιλούσαν για σχέδιο εξόντωσης του Κ. Καραμανλή.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η εισαγγελική έρευνα κατέληξε στην ύπαρξη συγκεκριμένων ενεργειών που προετοίμαζαν το έδαφος για την αποσταθεροποίηση του πολιτεύματος. Μεταξύ αυτών, εκτιμούν οι εισαγγελικές αρχές (με βάση τα στοιχεία που συνέλεξαν) και τα γεγονότα του Δεκεμβρίου του 2008 που ακολούθησαν τη δολοφονία του 16χρονου Αλ. Γρηγορόπουλου και άλλα περιστατικά βίας.

Η υπόθεση ανατέθηκε σε ανακριτή ο οποίος θα προσπαθήσει να εντοπίσει τα πρόσωπα που εμπνεύστηκαν και οργάνωσαν το συγκεκριμένο σχέδιο.
 http://www.capital.gr/News.asp?id=1440108


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου