διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

4 Οκτ 2012

«Ανάρπαστα» τα ελληνικά ομόλογα για τους αμερικανικούς οίκους

Συνήθως, οι αγορές ομολόγων «τρέχουν»  πρώτες από τα χρηματιστήρια, ωστόσο στην περίπτωση των ελληνικών  ομολόγων έχει πάψει πλέον να αποτελεί μόνο μια κερδοσκοπική κίνηση καθώς σε hedge Funds, όπως του Daniel Loeb, τα ελληνικά bonds βρίσκονται μέσα στις πρώτες πέντε θέσεις με μια απόδοση 100%.
  Αρχικά, η άνοδος αποδόθηκε σε μια  κερδοσκοπική κίνηση, ωστόσο, όπως θα δούμε  τώρα ξένοι απευθύνονται απευθείας σε γνωστούς αμερικανικούς οίκους όπου ζητούν το πακέτο και των 20 νέων ελληνικών ομολόγων που δόθηκαν κατά την ανταλλαγή του PSI.
  Όπως λέει μάλιστα το Reuters, ο συγκεκριμένος διαχειριστής οι αγορές τιμολογούσαν λάθος κατά την γνώμη του τα ελληνικά ομόλογα με τιμή
14 – καθώς η Ελλάδα δεν θα βγει εκτός Ευρώ.

Η άποψη αυτή έδωσε κέρδη στον διαχειριστή καθώς το ενεργητικό του έχει αυξηθεί κατά 3,4% αφού τα ελληνικά ομόλογα, είναι στην πέμπτη κατά σειρά θέση.      

To έντονο ενδιαφέρον για το σύνολο των ελληνικών ομολόγων του PSI παρατηρείται για μια ακόμη φορά καθώς από τους τζίρους των 20-30 εκατ. ευρώ ημερησίως, τα ελληνικά ομόλογα έχουν γίνει ανάρπαστα και τώρα φθάνουν έως και 300 εκατ. ευρώ ημερησίως, συμπεριλαμβανομένων και των συναλλαγών εκτός αγοράς.

Η δε απόδοση έχει αποζημιώσει  πλήρως τους αγοραστές καθώς έχει πραγματοποιηθεί μια άνοδος 100% από τα χαμηλά μετά το Psi ( 14 τιμή – 27% απόδοση σε 28 τιμή και απόδοση 18%).             

Tι λένε στα ελληνικά dealing rooms

Χθες για παράδειγμα στην ελληνική αγορά πραγματοποιήθηκε τζίρος μόλις 2 εκατ. ευρώ στις εκδόσεις των ομολόγων 2023 και 2041.

Αυτός ο όγκος, όμως, αφορά, μόνο αυτές τις δυο εκδόσεις.

Σύμφωνα με στελέχη Τραπεζικών dealingrooms, κατά καιρούς γίνονται αποδέκτες πληροφοριών για αγορές ελληνικών ομολόγων ( πακέτα με τα 2 ελληνικά ομόλογα ) τα οποία ζητούν αμερικανικοί οίκοι για πελάτες τους.         
Δημήτρης Παφίλας
 http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=227598

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου