διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

8 Απρ 2013

Καημένε Σόιμπλε!

Ώρες-ώρες αναρωτιέμαι τι αμαρτίες πρέπει να πληρώνει ο κ. Σόιμπλε, όταν είναι υποχρεωμένος να δηλώνει ενθουσιασμένος με την... πρόοδο που σημειώνεται στην Ελλάδα. Κατηγορούμε, και ορθά, τους Γερμανούς για τις πολιτικές τους αποφάσεις για το μέλλον της Ευρώπης και του ευρώ. Να μην ακούμε όμως τρελά πράγματα για το πόσο «άδικοι» είναι απέναντι στην Ελλάδα.
Μένει να δούμε την εξής σκηνή, ενόψει των γερμανικών εκλογών: Γερμανό δημοσιογράφο να ρωτά επίμονα ποια είναι η πρόοδος που σημειώθηκε στην Ελλάδα και ο Σόϊμπλε να βγάζει γενικόλογα λογύδρια εκθειάζοντας την γενναιότητα και την αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού.


Να βοηθήσουμε τον Γερμανό συνάδελφο στην δουλειά του! Αγαπητέ μου, στην Ελλάδα τα τελευταία τέσσερα χρόνια της κρίσης δεν έχει γίνει το παραμικρό για το εκσυγχρονισμό της χώρας. Κοροϊδεύουμε τον πλανήτη και φυσικά τους εαυτούς μας. Για έναν περίεργο μεταφυσικό λόγο η Γερμανία συνεχίζει να μας στηρίζει, αν και ξέρει ότι δεν πρόκειται να αλλάξουμε. Διότι δεν θέλουμε να αλλάξουμε!

Όσο σκανδαλώδης ήταν η απόφαση για την Κύπρο, άλλο τόσο μπορεί να χαρακτηριστεί και η απροκάλυπτη στήριξη των Αθηνών.

Τόσα χρόνια κρίσης και δεν κουνήσαμε ούτε καν το μικρό μας δάκτυλο για να αλλάξουμε κάτι σε αυτό το άθλιο ελληνικό κράτος. Το ελληνικό πολιτικό σύστημα επέλεξε την οδό των οριζοντίων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, την ισοπεδωτική φορολογική πολιτική και τον στραγγαλισμό του ιδιωτικού τομέα. Και γιατί όλα αυτά; Για να μην πειραχτεί η ιερή αγελάδα, ο δημόσιος τομέας.

Ποια πρόοδο, λοιπόν, βλέπει ο κ. Σόϊμπλε; Είναι προφανές ότι ξέρει, όπως και ξέρουμε, ότι δεν είναι αυτή η αλήθεια. Το ερώτημα είναι για ποιον λόγο η Γερμανία εξακολουθεί να δηλώνει ενθουσιασμένη! Η πιο πιθανή απάντηση είναι ότι έχουν ήδη κάνει λάθος με την περίπτωση της Ελλάδας, όταν υποχρεώθηκαν για χάρη των γερμανικών τραπεζών να μπουν στην οδό των εξαιρέσεων. Κι από την οδό αυτή δεν μπορούν εύκολα να βγουν, επειδή η προηγούμενη εξαίρεση μπορεί να «διορθωθεί» μόνο με μία καινούργια.

Πιστεύουμε ότι σε έναν μεγάλο βαθμό η Κύπρος πλήρωσε την κρυμμένη οργή της Γερμανίας. Επειδή ακριβώς δεν μπορεί (ακόμη) να την εκφράσει με την Ελλάδα, την εξέφρασε μαζεμένα και αδικαιολόγητα στην Κύπρο.

Όλες οι πληροφορίες υποστηρίζουν ότι οι Γερμανοί θα κάνουν άλλη μία «εξαίρεση» με την Ελλάδα με το νέο κούρεμα. Κι αυτή θα πρέπει να είναι και η τελευταία χάρη που θα μας κάνει το Βερολίνο. Από εκεί και πέρα ο κ. Σόϊμπλε δεν θα είναι υποχρεωμένος να δηλώνει τον «ενθουσιασμό» του, καθώς θα έχουν τελειώσει και οι γερμανικές εκλογές. Κάτι που ίσως δεν γνωρίζουν οι φίλοι Γερμανοί είναι ότι οι Έλληνες σπάνια κλείνουν νωρίτερα από ένα μήνα δωμάτιο για τον προορισμό των καλοκαιρινών τους διακοπών. Ομοίως και στην εξωτερική μας πολιτική: Το ζητούμενο είναι να βγει ο… μήνας. Άντε το τρίμηνο.

Θανάσης Μαυρίδης

thanasis.mavridis@capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου