διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

2 Απρ 2014

Όρθιος ο ΠΑΟΚ με 10 παίκτες......

Ο "Δικέφαλος" με παλικαρίσια εμφάνιση και παίζοντας με δέκα παίκτες για πάνω από μία ώρα πέτυχε το γκολ που ήθελε στο "Καραϊσκάκη" και ταπείνωσε Ολυμπιακό και Καλογερόπουλο φέρνοντας την πρόκριση στην καυτή Τούμπα. Ο Αθηναίος ρέφερι χάρισε δύο αποβολές στον Ολυμπιακό και έκλεισε τα μάτια σε αρκετά ακόμη
σκληρά χτυπήματα των γηπεδούχων. Γκολάρα ο Κλάους
Παλικάρι εμφανίστηκε ο ΠΑΟΚ στο "Καραϊσκάκη", που μπορεί να έχασε με 2-1, αλλά έπαιζε με παίκτη λιγότερο για παραπάνω από μία ώρα στο παιχνίδι. Ο "Δικέφαλος" δέχθηκε δύο γρήγορα γκολ, πληρώνοντας τα λάθη των παικτών του στην άμυνα- έδειχναν ότι δεν είχαν βρει τη θέση τους μέσα στο γήπεδο- όμως αντέδρασε με την γκολάρα του Αθανασιάδη, από σέντρα πάρε- βάλε του Λίνο και πλέον η πρόκριση θα κριθεί στην καυτή Τούμπα, στις 16 Απριλίου.

Έπαιξε με ψυχή μυαλό
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ αμύνθηκε πολύ σωστά, δεν κινδύνεψε σε πολλές περιπτώσεις εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, αλλά εκεί ήταν ο Γλύκος ο οποίος φώναξε παρών όταν χρειάστηκε. Οι παίκτες του Γεωργιάδη... υπνώτισαν τους "ερυθρόλευκους" και κράτησαν το ρευστό σκορ, το οποίο μπορούν εύκολα να ανατρέψουν έχοντας τον κόσμο στο πλευρό του.

Ο Καλογερόπουλος έβλεπε αυτά που ήθελε
Ο διαιτητής του αγώνα ήταν κάκιστος σε πολλές περιπτώσεις με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη φάση του 34ου λεπτού όταν αποβάλει τον Στοχ για τρικλοποδιά πάνω στον Βαλντές, αλλά αφήνει στο παιχνίδι τον Παραγουανό, αλλά και τον Φουστέρ που στην ίδια φάση "επιτέθηκαν" στον Αθανασιάδη, ο οποίος πήρε την μπάλα στη σέντρα μετά το γκολ που σημείωσε. Ακόμη, ο Καλογερόπουλος έδωσε το δικαίωμα στους παίκτες του Μίτσελ να παίζουν σκληρά αυτούς του ΠΑΟΚ, κλείνοντας τα μάτια σε πάρα πολλά μαρκαρίσματα.

Τα πλάνα του Γεωργιάδη
Με κάποιες αλλαγές και διάταξη 4-2-3-1 παρέταξε τον ΠΑΟΚ, ο Γιώργος Γεωργιάδης. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Γλύκος. Στην άμυνα (από αριστερά προς τα δεξιά) αγωνίστηκαν οι Τζαβέλλας, Ινσαουράλδε, Βίτορ, Σκόνδρας. Αμυντικά χαφ ήταν οι Κάτσε, Νάτχο, με τους Στοχ (δεξιά) και Λίνο (αριστερά) να αγωνίζονται στις πτέρυγες. Πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Στέφανο Αθανασιάδη αγωνίστηκε ο Ζβόνιμιρ Βούκιτς.

Στο ξεκίνημα του αγώνα οι δύο ομάδες προσπάθησαν να βρουν τα πατήματα τους στον αγωνιστικό χώρο, γι' αυτό και έλειψαν οι μεγάλες φάσεις από το παιχνίδι. Στο 5' έγινε η πρώτη υποψία ευκαιρίας από πλευράς Ολυμπιακού με τον Κάμπελ να κάνει την προσπάθεια από δεξιά και να βγάζει τη σέντρα, αλλά ο Γλύκος βγήκε μπροστά από Βαλντές και Ινσαουράλδε και μπλόκαρε την μπάλα.

"Πλήρωσε" το λάθος
Το τραγικό λάθος του Βίτορ, στο 8ο λεπτό, που πάσαρε λανθασμένα έξω από τη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ, είχε ως αποτέλεσμα ο Φουστέρ να κλέψει την μπάλα, να βγάλει σέντρα ακριβείας στον Ντομίνγκες ο οποίος με σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του "Δικεφάλου" για το 1-0.



Δεύτερο τραγικό λάθος, δεύτερο γκολ ο Ολυμπιακός
Στο 11' ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα με 2-0, καθώς εκμεταλλεύτηκε το δεύτερο σοβαρό λάθος στην άμυνα του ΠΑΟΚ. Ο Λίνο έχασε την μπάλα έξω από τη μεγάλη περιοχή του "Δικεφάλου", ο Σαλίνο πήρε την μπάλα και έκανε την κάθετη πάσα στον Φουστέρ, ο οποίος δε δυσκολεύτηκε να στείλει για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα του ΠΑΟΚ.


Στο 13' ο Αθανασιάδης αντίκρισε την κίτρινη κάρτα για δυνατό μαρκάρισμα πάνω στον Μανωλά. Στο 18' ο Χολέμπας δοκίμασε από μακριά να απειλήσει τον Γλύκο, αλλά η μπάλα έφυγε απελπιστικά άουτ. Στο 21' ο Βαλντές εμπόδισε αντικανονικά τον Γλύκο να κάνει ένα γρήγορο βολέ, με αποτέλεσμα να δεχθεί την κίτρινη κάρτα.

"Υπνωτισμένος" ΠΑΟΚ
Ο "Δικέφαλος" στο πρώτο μισάωρο του αγώνα δεν απείλησε ούτε μία φορά την εστία του Ολυμπιακού, καθώς δεν μπορούσε να βρει τον τρόπο να διασπάσει την άμυνα του Ολυμπιακού, αλλά και τις λύσεις να κυκλοφορήσει την μπάλα στο ασφυκτικό πρέσινγκ των "ερυθρολεύκων".

Στην πρώτη ευκαιρία έκανε το γκολ ο ΠΑΟΚ
Την πρώτη φορά που ο ΠΑΟΚ έφτασε με αξιώσεις στην περιοχή του ΠΑΟΚ, πέτυχε το γκολ με τον Αθανασιάδη και μείωσε το σκορ σε 2-1 στο 31ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Νάτχο έκανε την μπαλιά στον Λίνο, ο Βραζιλιάνος είδε την κίνηση του Αθανασιάδη στο πρώτο δοκάρι, έκανε τη σέντρα και ο φορ του ΠΑΟΚ, με πλασέ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ολυμπιακού.


Ο Καλογερόπουλος τιμώρησε αυτό που... ήθελε
Μετά την επίτευξη του γκολ από τον ΠΑΟΚ, ο Αθανασιάδης πήρε την μπάλα και την πήγαινε προς τη σέντρα, με αποτέλεσμα να δεχθεί την "επίθεση" τεσσάρων παικτών του Ολυμπιακού. Ο Βαλντές αρχικά έσπρωχνε τον επιθετικό του ΠΑΟΚ και ο Φουστέρ τον απώθησε βίαια, αλλά ο Καλογερόπουλος έδειξε κόκκινη κάρτα μόνο στον Στοχ που έβαλε τρικλοποδιά στον Παραγουανό επιθετικό των "ερυθρολεύκων", δεν έδειξε δεύτερη κίτρινη στον Βαλντές- είχε μία από το 21ο λεπτό-, ενώ στην περίπτωση του Φουστέρ προτίμησε να του δείξει την κίτρινη κάρτα και όχι να του δείξει το δρόμο προς τα αποδυτήρια. Ο διαιτητής του αγώνα δέχθηκε τις διαμαρτυρίες των παικτών του ΠΑΟΚ, με αποτέλεσμα ο Νάτχο να αντικρίσει την κίτρινη κάρτα.




Στο 43' ο Σκόνδρας απομάκρυνε τη σέντρα του Χολέμπας, ο Μανιάτης έγινε αποδέκτης έξω από την περιοχή, αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε πολύ ψηλά άουτ.

Πρώτη αλλαγή για ΠΑΟΚ
Στο 44' ο Γεωργιάδης αναγκάστηκε να κάνει γρήγορα την πρώτη αλλαγή μετά την αποβολή του Στοχ, παίρνοντας στο ματς τον Λούκας στη θέση του Βούκιτς.

Ο ΠΑΟΚ με το γκολ που πέτυχε στο πρώτο μέρος κράτησε ζωντανές τις ελπίδες του για πρόκριση, δείχνοντας ότι "αφυπνίστηκε" μετά τα δύο γρήγορα γκολ του Ολυμπιακού, αλλά η λανθασμένη απόφαση του Καλογερόπουλου να αποβάλλει μόνο τον Στοχ και όχι του Φουστέρ, Βαλντές δυσκόλεψε τα πράγματα για το "Δικέφαλο".

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Μίτσελ να κάνει την πρώτη αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Σάμαρης πέρασε στον αγώνα στη θέση του Εντινγκά, ο οποίος τραυματίστηκε.

Απείλησε με το... καλημέρα ο Ολυμπιακός
Στο 48' ο Ολυμπιακός δημιούργησε την πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Κάμπελ να κάνει την τρίπλα πάνω στον Λίνο, να πασάρει παράλληλα στον Φουστέρ, αλλά το σουτ που επιχείρησε κατέληξε στην αγκαλιά του Γλύκου, ο οποίος είχε πάρει καλή θέση.

Δοκάρι ο Ολυμπιακός
Στο 59' ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 3-1, όταν μετά από εκτέλεσε φάουλ του Ντομίνγκεζ, οι παίκτες του ΠΑΟΚ απομάκρυναν την μπάλα, αλλά πριν περάσει ο κόρνερ ο Μανιάτης πρόλαβε και γύρισε στον Μαρκάνο, ο οποίος ήταν αμαρκάριστος στο ύψος της μικρής περιοχής, αλλά η κεφαλιά που επιχείρησε χτύπησε στο δεξί δοκάρι του Γλύκου και έφυγε άουτ.

Παθητικό ρόλο ο ΠΑΟΚ
Ο ΠΑΟΚ στο πρώτο τέταρτο του δευτέρου ημιχρόνου ήταν σαφώς επηρεασμένος από το γεγονός ότι έπαιζε με παίκτη λιγότερο, με αποτέλεσμα να δέχεται συνεχόμενη πίεση από τον Ολυμπιακό και να μην μπορεί να βγει στην επίθεση.

Στο 64' ο Σαλίνο έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Μανιάτης πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 65' ο Καλογερόπουλος έδωσε ανύπαρκτο φάουλ σε μαρκάρισμα Ινσαουράλδε πάνω στον Χολέμπας σε επίκυνδυνη θέση, αλλά η εκτέλεση του αριστερού οπισθοφύλακα του Ολυμπιακού, κατέληξε στην αγκαλιά του Γλύκου.

Από μία αλλαγή οι δύο προπονητές
Στο 67' Γεωργιάδης και Μίτσελ έκαναν από μία αλλαγή. Για τον ΠΑΟΚ ο Σαλπιγγίδης πήρε τη θέση του Λίνο, ενώ για τον Ολυμπιακό ο Πέρεθ πήρε τη θέση του Μανιάτη.

Ο Γλύκος... έσωσε τον ΠΑΟΚ
Στο 68' ο Βαλντές έπιασε την καρφωτή κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής και από πλάγια θέση, αλλά ο Γλύκος εκτινάχθηκε στο αριστερό "Γ" και απεκρουσε την μπάλα, ενώ στη συνέχεια ο Τζαβέλλας την έβγαλε κόρνερ.

Στο 72' ο Σάμαρης δέχθηκε την κίτρινη κάρτα για δυνατό μαρκάρισμα πάνω στον Σκόνδρα.

Ο Καλογερόπουλος στο 74' αρνήθηκε να δείξει καταφανέσταση κίτρινη κάρτα στον Ντομίνγκεζ σε σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Σαλπιγγίδη.

Η τελευταία κίνηση από Γεωργιάδη
Στο 75' ο Γεωργιάδης έκανε την τελευταία αλλαγή για τον ΠΑΟΚ, με τον Κατσουράνη να παίρνει τη θέση του Νάτχο.

Στο 76' ο Τζαβέλλας αντίκρισε την κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα πάνω στον Κάμπελ. Στο 77' ο Κάμπελ έκανε την προσπάθεια και το γύρισμα στον Φουστέρ, αλλά το σουτ του Ισπανού έφυγε άουτ.

Έριξε στο ματς τον Σαβιόλα ο Μίτσελ
Στο 80' ο Μίτσελ έκανε την τελευταία αλλαγή για τον Ολυμπιακό, με τον Σαβιόλα να παίρνει τη θέση του Φουστέρ.

Στο 83' ο Σκόνδρας αντίκρισε και αυτός την κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα πάνω στον Πέρεθ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Μέγιερι, Σαλίνο, Χολέμπας, Μαρκάνο, Μανωλάς, Εντινγκά (46' Σάμαρης), Μανιάτης (67' Πέρεθ), Φουστέρ (80' Σαβιόλα), Κάμπελ, Ντομίγνκες, Βαλντές

ΠΑΟΚ (Γιώργος Γεωργιάδης): Γλύκος, Σκόνδρας, Τζαβέλλας, Ινσαουράλδε, Βίτορ, Κάτσε, Νάτχο (75' Κατσουράνης), Στοχ, Λίνο (67' Σαλπιγγίδης), Βούκιτς (44' Λούκας), Αθανασιάδης

ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΤΡΩΤΟΣ
olapaok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου