διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

23 Σεπ 2015

Θα βλέπουν τον Τσίπρα με το κιάλι

Έπρεπε να χάσει για τρίτη φορά μέσα σε οκτώ μήνες η Νέα Δημοκρατία για να αποφασίσει να βάλει σε κίνηση την διαδικασία εκλογής νέου αρχηγού. 
Μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου υπήρχε η δικαιολογία ότι η κυβέρνηση Τσίπρα δεν πρόκειται να τα καταφέρει και ότι πρέπει η ΝΔ να είναι ετοιμοπόλεμη για να αναλάβει αμέσως την διακυβέρνηση της χώρας. 
Μετά την ήττα στο δημοψήφισμα, όμως, και την παραίτηση Σαμαρά γιατί δεν κινήθηκαν αμέσως οι εσωκομματικές διαδικασίες για να αναδείξουν νέο αρχηγό;
Επειδή ήταν κατακαλόκαιρο; Επειδή μέσα στην καρδιά της κυβερνητικής κρίσης δεν ήταν κατάλληλο περιβάλλον για μια εσωκομματική μάχη; 

Ή μήπως επειδή  βόλευε  τους βαρόνους τους κόμματος - και κάποιους δελφίνους-  να κάνουν τα στραβά μάτια για την κατάντια του τόπου και την κρισιμότητα των στιγμών, αφήνοντας τον προσωρινό Μεϊμαράκη να φάει την «κρυάδα» σε περίπτωση εκλογών για νάρθουν τώρα να βγάλουν τον αρχηγό της αρεσκείας τους ;
Να γιατί ,λοιπόν, η χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης , η κυβέρνηση που υποσχόταν να σκίσει τα μνημόνια και έφτασε να δεσμεύσει τη χώρα για τρία ακόμη χρόνια με τρίτο πακέτο λιτότητας , η κυβέρνηση που υποσχόταν να στηρίξει τους ανέργους, τους συνταξιούχους και τους  οικονομικά ανίσχυρους και τελικά τους χτύπησε αλύπητα σαν χταπόδια με τους ουρές έξω από τις τράπεζες, με την νέα ύφεση στην οικονομία και τα capital controls κατάφερε να επανεκλεγεί  και μάλιστα με 7,5 ποσοστιαίες  μονάδες μπροστά από την ΝΔ!
Γιατί η ΝΔ είναι ετοιμόρροπο και μουχλιασμένο μαγαζί, και κανείς δεν λέει να ανοίξει τα παράθυρα να μπει φρέσκος αέρας . Βασίστηκε -όπως όλα τα κόμματα εξουσίας - σε κομματικούς στρατούς, σε προώθηση ημετέρων , σε βιομηχανία ρουσφετιών και συγκεκριμένα τοπικά και εθνικά οικονομικά συμφέροντα  και αρνείται να αναζητήσει νέες ιδέες και πολιτικές να αποτινάξει από το σώμα της τους διεφθαρμένους και τους γραφικούς, τα κομματικά «λαμόγια» και τους γυμνοσάλιαγκες της εκάστοτε εξουσίας για να προχωρήσει καθαρή και να κυβερνήσει με προοπτική τη χώρα.
Το συντηρητικό κόμμα της χώρας δεν έχει τολμήσει καν να αναγνωρίσει   χωρίς κομματικές παρωπίδες τα τεράστια λάθη του, να ασκήσει σκληρή κριτική και να  αντιμετωπίσει με σοβαρότητα την  αδιαμφισβήτητη ευθύνη του για την χρεοκοπία της χώρας - λόγω της αμέριμνης και σπάταλης πενταετούς διακυβέρνησης  Κώστα Καραμανλή.
Κορυφαία στελέχη του κόμματος που είναι γνωστά για  το θάρρος της γνώμης τους, δεν τολμούν καν να αγγίξουν το θέμα- ταμπού και επιχειρούν με κάθε τρόπο να ωραιοποιήσουν τα ερείπια που άφησε πίσω μια κυβέρνηση η οποία έφτασε το  2009  να έχει φορολογικά  έσοδα 50,6 δισ ευρω και δαπάνες 84,2 δισ ευρω! Δηλαδή έλλειμμα προϋπολογισμού μόνο για ένα έτος σχεδόν 30 δισεκατομμύρια ευρώ- πάνω από 12% του ΑΕΠ!
Η εκκίνηση της εσωκομματικής διαδικασίας για την εκλογή νέου αρχηγού της ΝΔ είναι μία καλή αρχή. Αλλά το κόμμα χρειάζεται πάνω απ όλα να συζητήσει προηγουμένως με ειλικρίνεια και με καθαρό μυαλό που βρίσκεται και που πηγαίνει. Να επιρρίψει ευθύνες και να πάψει να κρύβει κάτω από το χαλί τα κακώς κείμενα  , που τα βλέπουν πλέον όλοι. 
Είπαμε το μαγαζί είναι μουχλιασμένο και ετοιμόρροπο. Χρειάζεται φρεσκάρισμα στη στρατηγική του και νέα βιτρίνα για να μπορέσει να προσελκύσει πελάτες.
Οι περισσότεροι, όμως, υποψήφιοι που φιλοδοξούν να γίνουν αρχηγοί δεν αντιλαμβάνονται ότι έχουν παίξει σημαντικό ρόλο για την κακή  κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η ΝΔ
Αν η σαβούρα δεν καθαρίσει, αν δεν υπάρξουν πραγματικά νέα πρόσωπα στην ηγεσία της ΝΔ χωρίς εξαρτήσεις από βαρονίες και αγκυλώσεις από οικονομικά συμφέροντα, τότε το κόμμα θα παραμένει δεύτερο, και θα βλέπει τον Τσίπρα με το κιάλι. 
http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=739834

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου