διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

28 Σεπ 2015

Ο Θεός μισεί τους ηλίθιους!


Ο γερμανικός παράγοντας υπέστη δύο θανάσιμα χτυπήματα. Το πρώτο ήταν η υπουργοποίηση του «πόρτα-πόρτα» από τον Αλέξη Τσίπρα. Το δεύτερο, η αποκάλυψη του σκανδάλου της VW. Και τα δύο έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: εξυμνούν την ανθρώπινη αφέλεια. Ειδικά το δεύτερο, όμως, απειλεί σοβαρά τη γερμανική Ευρώπη. Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να απέτυχε να συγκροτήσει το μέτωπο του Νότου κατά της Μέρκελ, αλλά οι Αμερικανοί είχαν προφανώς κι άλλους τρόπους για να πλήξουν τη γερμανική αλαζονεία...

Το σκάνδαλο της VW είναι εξωφρενικό από κάθε άποψη. Είπαν τερατώδη ψέματα και ρίσκαραν τα πάντα για να αποκτήσουν ένα και μόνο πλεονέκτημα. Οι περισσότεροι καταναλωτές στον πλανήτη αγόραζαν αυτοκίνητα της VW αγνοώντας τις λεπτομέρειες από τα τεχνικά χαρακτηριστικά που αναφέρουν οι κατασκευαστές. Αλλά από εδώ και στο εξής θα θυμούνται κάθε φορά που βλέπουν μπροστά τους ένα VW ότι η συγκεκριμένη εταιρεία τούς είπε ψέματα! Με απλά λόγια: η φήμη της VW καταστράφηκε. Το ίδιο και η εμπορική τιμή της Γερμανίας.
Οι οπαδοί των σεναρίων συνωμοσίας δεν μπορούν παρά να είναι ευτυχισμένοι! Η ουσία πάντως είναι ότι η αποκάλυψη του σκανδάλου αποτελεί ένα μεγάλο πλήγμα για τη Γερμανία και το ευρώ. Δεν ξέρουμε ποιος σκέφτηκε αυτό το σενάριο, κάποιος μηχανορράφος σε σκοτεινό υπόγειο στο Λάνγκλεϊ ή ο καλός Θεός του ευρωπαϊκού Νότου, αλλά σε κάθε περίπτωση το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο. Δεν απέχουμε πολύ από την ώρα που ο δόκτωρ Σόιμπλε θα εκλιπαρεί τον Μάριο για λίγη ποσοτική χαλάρωση!
Να εξετάσουμε τι ακριβώς έχει συμβεί! Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι οι Γερμανοί πιάνονται για άλλη μία φορά με το αρνί στην πλάτη. Το σημαντικότερο γεγονός είναι ότι διαλύεται ο μύθος περί υπεροχής των γερμανικών προϊόντων. Τα γερμανικά προϊόντα ήταν μέχρι σήμερα ακριβά και απέφεραν με αυτόν τον τρόπο σημαντικά κέρδη στην ίδια τη Γερμανία, επειδή όλος ο κόσμος συντηρούσε τον μύθο περί της τεχνολογικής υπεροχής τους. Για να καταλάβουμε τη ζημιά που έχει συμβεί, φανταστείτε ότι βρισκόμαστε σε μια κεντρική πλατεία όπου ένα σουβλατζίδικο έχει ατελείωτες ουρές από πελάτες, την ώρα που όλοι οι άλλοι τούς κυνηγούν με το τουφέκι. Ωσπου σκάει η είδηση-βόμβα. Ο εστιάτορας χρησιμοποιούσε κρέας από σκύλο!
Το εξοντωτικό πρόστιμο που θα κληθεί να πληρώσει η VW είναι μόνο η μία όψη του προβλήματος. Οι δίκες που θα αντιμετωπίσει στα επόμενα χρόνια είναι η άλλη! Σκεφτείτε τους καταναλωτές που θα απαιτήσουν πίσω τα χρήματά τους. Αλλά και ολόκληρες πόλεις που πλέον νομιμοποιούνται να απαιτήσουν τα διαφυγόντα έσοδά τους! Οι ψεύτικοι χαμηλοί ρύποι που παρουσίαζαν οι Γερμανοί είχαν ως αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων να μην πληρώνουν τους φόρους που θα πλήρωναν σε διαφορετική περίπτωση. Αρα; Ηρθε η ώρα να πάρει πίσω το αίμα του ο Ευκλείδης!
Στη Γερμανία πίσω από τη VW υπάρχουν εκατοντάδες άλλες μικρές βιοτεχνίες που ζουν από τη δραστηριότητα της εταιρείας. Αλλος φτιάχνει τα δέρματα, άλλος τα καθίσματα, άλλος τα ελαστικά. Σε περίπτωση που η VW αναγκαστεί να πάρει επώδυνα μέτρα για τη σωτηρία της, αυτά θα αγγίξουν ένα μεγάλο κομμάτι της γερμανικής κοινωνίας. Υπάρχουν, δηλαδή, επιπτώσεις πέραν εκείνων που αντιλαμβανόμαστε από την πρώτη στιγμή. Επιπτώσεις που δεν μπορούν να μετρηθούν αυτή τη στιγμή.
Αν η κατάρρευση της Lehman Brothers ήταν η πόρτα εισόδου της κρίσης των ενυπόθηκων δανείων στην Ευρώπη, το σκάνδαλο της VW είναι το κλειδί που θα μας κλειδώσει όλους στο κλουβί με τους τρελούς! Μία Ευρώπη που είναι ήδη γεμάτη προβλήματα, λόγω της μυωπικής στάσης της απέναντι στις παθογένειές της και εξαιτίας Συρίας και Κίνας, απειλείται σήμερα με ακόμη χειρότερες μέρες λόγω της ηλιθιότητας των ανθρώπων της VW. Δεν ξέρουμε αν ο Θεός σώζει τη βασίλισσα ή αν αγαπάει την Αμερική, σίγουρα όμως μισεί τους ηλίθιους! Και αυτό που έκαναν οι Γερμανοί ήταν πραγματικά ηλίθιο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου